Fidèle nieuw kwaliteitsrestaurant in Drachten

Friesland krijgt er een nieuw kwaliteitsrestaurant bij. Waar jarenlang sterrestaurant Koriander in Drachten zat, komt binnenkort Fidèle. De eigenaren zijn Gerry Trouw en Willemijn Elzinga.

Trouw en Elzinga starten per 1 augustus hun kwaliteitsrestaurant aan de Burgemeester Wuiteweg 18 in het centrum van Drachten. Trouw wordt chef-kok, Elzinga het gezicht van de bediening waarbij de komende tijd nog een sommelier wordt aangenomen.

‘We willen een moderne keuken met veel lichte gerechten gaan voeren’, licht Trouw, die nu nog in de keuken van Vive la Vie in Groningen werkt, toe. ‘Puur gericht op smaak met een spannend menu en nieuwe smaakcombinaties’.

Denk bijvoorbeeld aan een dessert met mandarijn, ponzu, yuzu en chocolade, waarbij de chocolade de tegenhanger is tegen de frisse zuren van het fruit.

Fidèle wil veel werken met streekproducten uit de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Denk daarbij aan paling, snoekbaars, forellen en kazen uit de buurt.

Het restaurant krijgt 32 couverts. Momenteel wordt de zaak geschilderd en Trouw sluit niet uit dat binnenkort ook de bovenverdieping wordt aangepakt zodat het aantal couverts kan oplopen bij drukke lunchen of diners.

Bron: https://chefsfriends.nl/fidele-nieuw-kwaliteitsrestaurant-in-drachten/