Nieuw toprestaurant in Drachten: Fidele

DRACHTEN – Vorig jaar leverde chef-kok Jan Gaastra van de Koriander in Drachten zijn ster in om het rustiger aan te doen. De jonge ondernemers Gerry Trouw en Willemijn Elzinga gaven aan het restaurant graag over te willen nemen. Op 1 augustus was de opening van het nieuwe restaurant dat Fidèle heet. Voor lezers van Weekblad Actief is er een mooie lezersactie om kennis te maken met de nieuwe culinaire hotspot.

 

Trouw steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Natuurlijk willen wij graag een ster halen, maar daar is wel tijd voor nodig, want je moet een dossier opbouwen bij Michelin. Wij koken op een hoog niveau.” Van het jonge team – Trouw is met 26 jaar het oudst – heeft bijna iedereen dan ook in een sterrenrestaurant gewerkt.

De keuken is geschoeid op de Franse leest, maar de gerechten zijn wel fris en licht. “Wij kiezen voor smaakvolle bereidingen met veel groenten en vaak een prettig zuurtje”, zegt Trouw. “Het past bij de trend van langer tafelen. Je bent echt een avond uit.” De sfeer in het restaurant is laagdrempelig. “Zo hoef je bij ons niet bang te zijn dat je per ongeluk je servet laat vallen”, zegt Elzinga. “Wij willen dat gasten vooral een gezellige avond hebben.”

Tot 30 november kun je profiteren van de Weekblad Actief lezersactie: een zes gangen diner inclusief bruisend aperitief voor € 49,00 per persoon. Reserveren kan via: restaurant-fidele.nl/reserveren. Vermeld bij de reservering: Weekblad Actief najaarsmenu.

Burgemeester Wuiteweg 18 Drachten | 0512-548850 | restaurant-fidele.nl

https://www.actiefonline.nl/nieuws/algemeen/36377/nieuw-toprestaurant-in-drachten-fidèle-