Restaurant

' Wij voelen ons vereerd dat we deze prachtige zaak mogen overnemen en we kijken enorm uit naar dit avontuur. We zitten vol ideeën, onze droom is Fidèle. '

' Fidèle ' staat voor loyaliteit en trouw, dit willen we heel graag uitstralen naar onze gasten!

Restaurant Fidèle

Op 2 augustus 2019 zijn Gerry Trouw en Willemijn Elzinga met Restaurant Fidèle gestart. Restaurant Fidèle ligt in het centrum van Drachten. Fidèle staat voor trouw en loyaliteit, dit stralen wij ook graag uit naar onze gasten.

Restaurant Fidèle is een toegankelijk en gezellig restaurant voor iedereen die van lekker eten houdt en een avondje uit wil beleven. Het restaurant heeft de warme sfeer van een huiskamer.

Afhankelijk van wat het seizoen ons biedt, gaat Gerry Trouw in de keuken aan de slag met de verschillende menu's. De gerechten zijn modern met een oorsprong uit de klassieke Franse basis. De keuken kenmerkt zich door subtiele gerechten en smaaksensaties met ondersteuning van frisse zuren. We halen zo veel mogelijk producten uit de directe omgeving.

We hebben een spannende wijnkaart die niet alleen de Franse wijnhuizen aanspreekt maar door meerdere landen heengaat. Wij schenken ook passende wijnen bij ons menu. Per glas kost dit 7 euro, per half glas 4 euro.

Download hier de wijnkaart in PDF

DSC_0248-47

Omgeving

Ons restaurant is centraal gelegen in Noord-Nederland in het hart van Friesland. Dit betekent dat we op een unieke plek zitten qua vers-aanvoer.

Vanuit Harlingen krijgen we dagelijks vis, waddenoesters, waddenmosselen en zeekruiden vers aangevoerd. De Friese tuinen voorzien ons van verse kruiden, eetbare bloemen en groentes. Uit de bossen halen we paddenstoelen, wilde kruiden en wild. Vlees, melk en kaas halen we van de weides en daarnaast hebben we nog de Friese meren die vol zitten met heerlijke snoekbaarzen die wij weer kunnen gebruiken.

Routebeschrijving

Komt u vanaf de A7, neem dan afslag 29 Industrieterrein De Haven.
Ga na 2.2 kilometer, bij het eerste verkeerslicht, rechtsaf de Gauke Boelensstraat op. Ga na 1.1 kilometer, op de rotonde, linksaf de Burgemeester Wuiteweg op. U vindt ons dan direct aan uw linkerzijde.

U kunt op verschillende plekken parkeren.

Op doordeweekse dagen na 17.00 uur en in het weekend kunt u op het Kiryat Onoplein gratis parkeren. Buiten deze tijden geldt hier een blauwe zone. Vanaf het Kiryat Onoplein is het 300 meter lopen naar Fidèle.

 

Op het parkeerterrein van VV Drachten aan de Gauke Boelensstraat kunt u gratis parkeren. Het is vanaf hier nog ongeveer 650 meter lopen. Op het parkeerterrein gaat u rechtsaf en loopt u vervolgens door tot de rotonde waar u linksaf gaat. U vindt ons dan direct aan uw linkerzijde. U kunt ook parkeren in de Parkeergarage Knobelsdorffplein, deze zit schuin tegenover Fidèle. Houdt er rekening mee dat u hier moet betalen voor het parkeren.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Gebruik het contactformulier voor al uw vragen of verzoeken.